Slovenija
58675 ogledov

Arso za soboto izdal opozorilo

mraz zima avto led Profimedia
Oranžni alarm velja za Primorsko, v preostalem delu države pa je razglašen rumeni alarm.

Agencija RS za okolje je za soboto izdala oranžni alarm za Primorsko. "V soboto bodo na Primorskem sunki burje ponekod dosegali hitrosti med 100 in 120 km/h," so zapisali. "Veter lahko lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. Oviran je cestni, lahko tudi pomorski promet. Gibanje na prostem je zelo oteženo in nevarno. Morje je zmerno vzvalovano do vzvalovano."

Ob razglasitvi oranžnega alarma se svetuje, da se ljudje zadržujejo v varnih, zaprtih prostorih, ob morebitnem gibanju na prostem pa se izogibajo nevarnih mest. 

Po vsej državi je v soboto razglašen rumeni alarm zaradi nizkih temperatur, v visokogorju obstaja nevarnost proženja snežnih plazov. 

vreme alarm | Avtor: Arso Arso

Pred nami so mrzli dnevi

Danes se bodo najvišje dnevne temperature gibale od -6 do 0, na Primorskem ob burji okoli 4 °C. 

Ponoči bo pretežno jasno, nekaj koprenaste oblačnosti bo na jugu Slovenije. Burja na Primorskem se bo krepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -17 do -7, v krajih z burjo okoli -2 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Na vzhodu Slovenije bo popoldne občasno tudi zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod po državi pa bo pihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem okoli 2 °C.

V nedeljo in ponedeljek bo jasno z mrzlim jutrom. Burja na Primorskem bo v nedeljo oslabela in v ponedeljek ponehala.

"Nad Evropo se bo prihodnji teden zadrževalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo prehodno nekoliko oslabelo. V višinah bodo nad prevladovali severni vetrovi, k nam bo postopno dotekal nekoliko toplejši zrak. Kaže na suho vreme s precej sonca ter z mrzlimi jutri. Dnevne temperature bodo čez dan večinoma nekaj stopinj nad ničlo," pravijo na agenciji za okolje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar drecos
    drecos 09:31 13.februar 2021.

    kaka butasta panika za 4 minusa budale

  • TistoPravo 00:08 13.februar 2021.

    Kot sm že napovedal...sonce za vse, zasluženo. Predčasen sušec je tu, uživajmo ga končno...naj sija, naj razkuži z svojimi žarki misli in svet

  • borut88 17:19 12.februar 2021.

    Končno malo vremena za nas.