Slovenija
57 ogledov

Arso: Začetek kurilne sezone je tu, v nedeljo spet topleje

Primorska 03.12.10, ogrevanje, radiator, stroski ogrevanja, toplota, foto: shutt Shutterstock
To jutri so imeli najnižje temperature na Gorenjskem, kjer se je živo srebro spustilo na 4, tudi 3 stopinje Celzija. Na Arsu pravijo, da bo prihodnje dni povprečna dnevna temperature nižja od 12 stopinj, kar je že na meji, “ko je dobro zakuriti”. Od nedelje naprej spet topleje.

V tem tednu se zračni tokovi gibajo od severovzhoda proti jugozahodu, kar je dokaj neobičajen pojav, zato je tudi naša napoved tokrat nekoliko manj zanesljiva,” za naš portal pove Brane Gregorčič z Arsa, ko ga vprašamo o vremenu ta teden. Pove, da se vedno bolj zdi, da bo teden, ki je pred nami, suh, vendar da je ta napoved – zaradi prej omenjenega razloga – le 80-odstotno zanesljiva.

Temperature bodo nekaj dni, nekje tam do petka, pod povprečjem,” pove Gregorčič in doda, da bomo sicer ravno nekje na meji med dvanajstimi stopinjami povprečne temperature. “Naj razložim popolnoma poljudno: če je bila danes v Ljubljani jutranja temperatura 7 stopinj in če bo najvišja dnevna 17, je izračun preprost. Seštejemo jutranjo in najvišjo dnevno temperaturo, jo delimo z dve in dobimo povprečje, ki je v tem primeru 12 stopinj, torej ravno na meji, ko človek ne ve, ali bi kuril, ali ne.

Gregorčič v smehu doda, da tam, kjer so ženske, ki jih vedno rado zebe, bo kar treba zakurit in to vse do petka, sobote. “V nedeljo se bodo temperature spet dvignile na okrog 20 stopinj Celzija,” še pove meteorolog.

Vreme od danes pa vse do nedelje bo sicer oblačno. “V začetku prihodnjega tedna se bo povečala možnost prehoda kakšne vremenske fronte in s tem tudi dežja,” pa kažejo obeti za prihodnji teden. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1