Slovenija
87 ogledov

Asfalta res primanjkuje?

Asfaltiranje Andrej Leban
Na Gorenjskem naj bi zaradi preplastitve gorenjske avtoceste primanjkovalo asfalta za ostale projekte.

Izvajanje preplastitve gorenjske avtoceste naj bi terjalo svoj davek na ostalih cestah, ki potrebujejo preplastitev. Po besedah bralca naj se ne bi dalo dobiti niti kilograma asfalta, zaradi česar naj bi nekatere ceste na Gorenjskem, ki so že pripravljene na asfaltiranje, še vedno čakale na zaključek del. 

"Izvajanje asfalterskih del tako na lokalnih, kot na državnih cestah poteka v skladu s pogodbenimi naročili. Tekoče pokrivamo tudi potrebe po asfaltu pri ostalih gradbincih na Gorenjskem, kot tudi manjša naročila za fizične osebe," so nam o trenutnem stanju povedali v Gorenjski gradbeni družbi. Uspešno zaključujejo tudi obnovo gorenjske avtoceste mimo Kranja.

"V športnem žargonu rečemo, smo v polni formi in sposobni sprejeti dodatna naročila in jih do konca letošnjega leta tudi opraviti," so še dodali. V Asfaltni bazi Naklo pravijo, da delajo z zmogljivostjo, ki jo tehnologija omogoča in tako pokrivajo tekoča naročila. 

Asfaltiranje | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban
Bralcu povedali, da lahko asfalt pripeljejo čez dva meseca

Bralcu, ki bi rad na svojem dvorišču položil asfalt, so povedali, da bi lahko dela pri njem izvedli konec novembra. Seveda pa pri tem veliko vlogo odigra vreme. V času polaganja asfalta namreč ne sme biti preveč mrzlo, običajna sezona za tovrstna dela pa je trenutno v zaključni fazi. 

Dela na Rečiški cesti še ta mesec

Poleg del na gorenjski avtocesti se na območju Občine Bled izvajajo dela na Rečiški cesti, katere zadnji del meji na Občino Gorje. Prvi del ceste je bil asfaltiran pred nekaj tedni. Drugi del do uvoza k tovarni LIP naj bi bil končan do konca prejšnjega tedna. Nekje do 20. oktobra pa bo predvidoma asfaltiran še zadnji del do meje z Občino Gorje oziroma do železniškega podvoza. "Asfaltira se torej po zaključenih celotah oz. sklopih, da se zagotovi optimalno prevoznost," je pojasnil Matjaž Berčon z Občine Bled. Cesta naj bi bila v celoti prevozna do konca oktobra, nadaljevala pa se bodo dela ob cesti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.