Slovenija
23 ogledov

"Asfaltne ceste bi postale makadamske"

pluženje, sneg, tovornjak Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Sneženje, ki je v ponedeljek zvečer in v torek največ preglavic povzročalo voznikom na Štajerskem, je spet odprlo večno vprašanje: Ali so zimske službe dobro pripravljene na obilnejše sneženje?

Nekateri vozniki so namreč še vedno mnenja, da zimske službe svojega dela niso opravile tako, kot bi ga morale. "Fujjj za tako zimsko službo ..." je na primer včeraj prek naše storitve JAZ POROČAM zapisala bralka.

Pod člankom se je nato kar vsulo komentarjev bralcev, ki so v večini primerov branili zimske službe in krivdo valili na voznike, ki nimajo primerne zimske opreme.
"Izrekam pa pohvalo tem ljudem, ki vse noči in dneve plužijo ceste. V Mariboru sem pa bil urco nazaj in se je dalo čist prav lepo vozit, probleme imajo zgleda sam tisti ki ne znajo enkrat za spremembo počasi peljat," je zapisal bralec _Punisher_.

"Kdo bi preživel noč v takih razmerah na cestah za mizerno plačo," pa se sprašuje bralec Tomaž Černec. "Cestarji so bili (garantiram) na terenu vso noč ... Vendar se moramo zavedati, da pri takem sneženju, ki mu botruje še veter, preprosto ni kaj za naredit ... Kar se pa tiče voznikov, pa katastrofa ... Kaj so že vsi pozabli vozit. Za zastoje in polžje premikanje so krivi maniaki z letnimi ali neustreznimi pnevmatikami," je med drugim zapisal.

"Oh dajte no, pojdite enkrat v Švico ali pa Italijo ko sneži, tam so ceste nedotaknjene več dni, pri nas se pa za nekaj ur jamra. Po snegu sploh ni problem vozit, če imaš zimske gume. Večja varnostna razdalja in bolj previdno in se da popolnoma normalno peljati povsod," pa je zapisal bralec ptptpt4.

Mijaliza pa je ob tem zapisala, da se zaveda, da cestne službe delajo po najboljših močeh, "samo danes (v torek, op. a.) zjutraj avtocesta na relaciji Slovenske Konjice–Celje resnično ni bila dobro očiščena. Po drugi strani pa je tudi res to, da se marsikateri voznik ne zna obnašat v prometu, ko zapade večja količina snega ..."

Komentarjev 4
  • Avatar Zala
    Zala 23:15 08.februar 2012.

    Ko bi enkrat le nasulo toliko snega, da bi segal preko kljunov tistih, ki se kar naprej nekaj nergajo. Človek jih je že sit, so slabši kot stenice.

  • schtekel 16:20 08.februar 2012.

    veber in podobni dokazujete svojo vozniško nekulturo...zaradi 2cm snega,naj posujejo 5 cm soli in peska...važno je samo takrat ko se ON pelje.....če prilagodiš vožnjo razmeram primerno,nimaš nikakršnjih problemov...preverjeno in preizkušeno .....

  • izRODEk 15:26 08.februar 2012.

    boooooooooooogi.... :///