Slovenija
26 ogledov

Asistentke ne bodo stavkale

Zobozdravstvene asistentke se borijo za 12 odstotkov svoje plače oziroma 150 evr Žurnal24 main
Zobozdravstvene asistentke v mariborskem in ljubljanskem zdravstvenem domu za zdaj ne bodo stavkale.

»Stavkovni odbor ugotavlja, da je prišlo do dogovora in podpisa sporazuma, s katerim so odpadli vsi razlogi za stavko, zato stavko odpovedujemo in bo jutri potekal normalen delovni proces," je po dolgotrajnih pogajanjih v mariborskem zdravstvenem domu (ZDM) zvečer povedal Zvonko Vukadinović, predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije.

 

V ljubljanskem zdravstvenem domu so dogovor, na podlagi katerega so odpovedali torkovo stavko, podpisali že sredi dneva. Stavka je preložena do izpolnitve dogovorjenih obveznosti s strani ZD Ljubljana. Če zdravstveni dom obveznosti ne bo izpolnil, bo stavka izvedena 3. novembra.

 

Ob 150 evrov na mesec
Zobne asistentke so stavko napovedale že v začetku oktobra, ker vodstvo zavodov, kjer so zaposlene, še ni sistematiziralo delovnega mesta zdravstveni tehnik. 114 zaposlenih je tako prikrajšanih za tri plačne razrede oziroma 12 odstotkov plače ali 150 evrov. Zobne asistenke in srednje sestre ZDM so se morale posebej usposobiti za štiriročno delo in asistenco zobozdravniku zahtevajo uvrstitev v 22 plačni razred.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.