Slovenija
21 ogledov

Asistentke zamrznile stavko

Na Hrvaškem za ruvanje zoba pod anestezijo računajo od 27 evrov, proteza pa stan Žurnal24 main
Celjske zobne asistentke začasno prekinjajo stavko. Sporna kolektivna pogodba. Dogovor pričakujejo do 14. januarja.

Zobozdravstvene asistentke bodo od jutri do 14. januarja začasno prekinile stavko, je odločil stavkovni odbor v Zdravstvenem domu Celje. V tem času se bodo pogajali o vseh stavkovnih zahtevah; sporni kolektivni pogodbi in tudi zahtevi po izplačilu plače z odpravo tretje četrtine plačnih nesorazmerij, so sporočili iz sindikata.

Spomnimo, stavka se je začela 7. decembra, zobozdravstvene sestre, ki so trenutno uvrščene v 19. plačni razred, pa zahtevajo prerazporeditev v 22. plačni razred, ki je skladen z nazivom zobozdravstvenih asistentk. V vodstvu  zdravstvenega doma temu nasprotujejo, saj menijo, da je ta naziv namenjen zgolj tistim, ki opravljajo zahtevnejše in tudi operativne posege v zobozdravstvenih ordinacijah.

Če stavkovni sporazum ne bo podpisan do 7. ure 14. januarja, bodo asistentke s stavko nadaljevale in opravljale le nujne storitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.