Slovenija
130 ogledov

Aspirin v Ljubljani cenejši

Katja Gombač Aver očitno ne more računati na soglasje Kopra k imenovanju za dire Žurnal24 main
Katja G. Aver. Koper ji ne da soglasja k imenovanju za prvo obalno lekarnarico.

 

Primerjali smo cene
Aspirin
. Primerjali smo cene aspirina – v izolski poslovalnici Obalnih lekarn Koper so nam povedali, da je treba za škatlico z 20 tabletami plačati 4,42 evra. Poklicali smo tudi v Ljubljano, kjer za enako zdravilo zaračunajo pet centov manj.

Koper. “Želeli bi si več podjetnosti zavoda. Slišati je, da so veledrogeristi glede cen, ki jih dosegajo pri Obalnih lekarnah Koper, več kot zadovoljni. To je treba spremeniti – zakaj bi bil aspirin ali druga zdravila na Obali dražja kot v prestolnici? Če bi ostala ta kadrovska izbira, bi se dosedanja politika nadaljevala, saj nekdanja direktorica lekarn po upokojitvi ostaja svetovalka, njena dolgoletna namestnica pa se prav tako ne umika,” je dejal eden od naših sogovornikov, ki ne želi biti imenovan.

Pojasnil je pa razloge, zakaj koprski občinski svet ne bo dal soglasja k imenovanju nove direktorice.

Zdaj bo spremenjena sestava zavoda; odločilno besedo bodo dobile občine, izgubili pa jo bodo zaposleni.
Neimenovani vir
Nujno soglasje treh
Kot smo že pisali, je svet zavoda Obalnih lekarn Koper pred koncem lanskega leta za novo direktorico imenoval Katjo Gombač Aver, sicer soprogo v javnosti bolj znanega Boštjana Averja, nekdanjega prvega moža zavarovalnice Vzajemna. A odločitev očitno ne bo udejanjena, saj morajo z imenovanjem direktorja soglašati vsi trije ustanovitelji oziroma vse tri občine. “O tem bomo v zavodu še razpravljali,” je vse, kar nam je dejala Gobač Averjeva, zdaj še vršilka dolžnosti direktorice lekarn. Neuradno smo izvedeli, da bodo v Kopru poskušali doseči spremembo sestave sveta zavoda, s katero bi večino v njem dobili ustanovitelji; odločilno besedo pa bodo izgubili zaposleni in predstavniki zavoda za zdravstvo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.