Slovenija
405 ogledov

Astrid Bah: izpolnjevala sem vse pogoje

Astrid Bah Nino Verdnik
Podžupanja Mestne občine Maribor Astrid Bah zavrača navedbe, da je do službe v Javnem medobčinskem stanovanjskem skladu (JMSS) prišla brez izpolnjevanja pogojev. Sklad ji je plačal tudi šolnino za pridobitev VII. stopnje izobrazbe v višini 4642 evrov.

Službo pri strankarski kolegici SLS v stanovanjskem skladu je Astrid Bah dobila, čeprav ni izpolnjevala razpisnih pogojev; sklad pa ji je povrh vsega plačal še šolnino za pridobitev VII. stopnje izobrazbe v višini 4642 evrov, poroča Večer. Kot je znano, je sicer 25-letna mestna svetnica Županove liste in SLS tudi podžupanja Maribora. Pokrivala naj bi področje Evropske prestolnice mladih, ki jo bo Maribor gostil leta 2013.

Šolnina zmotila tudi kriminaliste

Zadevo so očitno pod drobnogled vzeli tudi kriminalisti. Mariborski župan Franc Kangler je pred časom za časnik omenil, da kriminalisti preiskujejo, "zakaj je stanovanjski sklad plačal šolnino svoji uslužbenki, ki je bila imenovana za podžupanjo".

"Bahova je magistra ekonomije"

Njeno imenovanje na te funkcije je nasploh vzbudilo veliko presenečenja zaradi njene neizkušenosti in mladosti. Kangler je vse očitke zavračal z besedami, da je treba mladim dati priložnost. Za Demokracijo pa je dodal še, da svoje sodelavce izbira "po izobrazbi, po sposobnosti, volji in želji. (...) Astrid Bah je magistra ekonomije. Je mlada, nekaj izkušenj že ima, nekaj pa jih bo še pridobila. (...) So pa nekatera namigovanja, predvsem mariborskih novinarskih hiš, da je Bahova morebiti v sorodu z mano ali z mojo ženo, v domeni nizkih udarcev." Decembra lani je sicer Bahova neuspešno kandidirala tudi za poslanko.

"Gre za politični konstrukt"

Direktorica sklada Tanja Vindiš Furman je v izjavi za medije očitke zavrnila in poudarila, da je Bahova izpolnjevala vse pogoje. Za to delovno mesto so 6. oktobra 2009 objavili razpis na zavodu za zaposlovanje, ne pa tudi v tiskanih medijih, poroča STA. Nanj sta se prijavili dve kandidatki, od katerih je po besedah direktorice sklada izpolnjevala razpisne pogoje le Astrid Bah. Potrdila je, da so se za zadevo zanimali tudi kriminalisti. Bahova je dodala, da gre pri pisanju časnika Večer za "politični konstrukt in ponovno diskreditacijo župana in njegovih sodelavcev".

Komentarjev 15
  • raviotar 16:45 25.januar 2012.

    Hm, kar nekaj stvari mi ni jasno. Kaj ima Stanovanjski Sklad z Evropsko prestolnico mladih? In nadalje, a je za to res potrebno imeti 1 celo delovno mesto??? Gre za dogodek, ne za life time commitment. In kot zadnje, kakšna ...prikaži več prestolnica mladih? Maribor? A ste resni? Tudi jst pravim, dajmo priložnost mladim, ampak med te mlade štejem osebe od vsaj 30 let naprej in z nekaj delovnimi in življenskimi izkušnjami, formalna izobrazba se mi pa res zdi nepomembna, saj se mi je že prevečkrat dokazalo, da velja pravilo: višja je izobrazba, manjša je realna uporabna vrednost zaposlenega.

  • tralala 12:58 24.januar 2012.

    Če že omenjaš generala Majstra - bi se za glavo prijel, ko bi videl za kakšne omejence se je boril.

  • Žurnalček 12:49 24.januar 2012.

    Če bi bil pošten , bi odstopil in dal trikrat bolj izobraženi ženski mesto župana ! Saj je dobrobit Maribora najbolj važna , a ne da res!