Slovenija
29 ogledov

ATVP kazensko ovadila Rakovca?

Slovenija 02.04.2012 Matjaz Rakovec predsednik uprave, protokolarni podpis pogod Saša Despot
Ovadba zaradi zlorabe notranjih informacij. Šlo naj bi za šefa Zavarovalnice Triglav, ki je za Jutranji list razkril višino dividend.

ATVP je zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe notranjih informacij na pristojno okrožno državno tožilstvo vložila kazensko ovadbo zoper predsednika uprave javne družbe in pravno osebo javne družbe. Po poročanju časnika Finance gre za šefa Zavarovalnice Triglav Matjaža Rakovca, česar pa v družbi niso potrdili, saj odločbe niso prejeli.

Agencija je po opravljenem postopku nadzora ocenila, da obstajajo razlogi za sum storitve kaznivega dejanja zlorabe notranjih informacij po drugem odstavku 238. člena kazenskega zakonika, torej razkritju notranje informacije nepoklicani osebi.

Po pisanju časnika naj bi ovadba zadevala razkritje višine dividend v intervjuju za Jutranji list preden je bila informacija objavljena na Seonetu.

Zaradi suma kršitve določb zakona o trgu finančnih instrumentov preučila tudi možnost uvedbe prekrškovnega postopka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.