Slovenija
29 ogledov

Auer tudi uradno kandidat za župana

(Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Lista za pravičnost in razvoj (LPR) je predstavila svojega kandidata za župana Maribora. Po pričakovanju bo to njen predsednik Stojan Auer.

Kot je dejal Stojan Auer ob predstavitvi, se še posebej veseli soočenj z aktualnim županom Francem Kanglerjem, ki se mu je doslej po njegovem spretno izogibal.

Nekdanji televizijski voditelj in podjetnik je na prvo mesto svojega predvolilnega programa uvrstil ustvarjanje pogojev za nova delovna mesta. Kot župan namerava reorganizirati javna podjetja tako, da se bodo s tem znižali tudi stroški občanov, ki jim obljublja za 20 odstotkov nižje zneske na položnicah.

Za Štajersko pokrajino
Med ključnimi cilji napoveduje tudi ustvarjanje pogojev za boljšo kakovost bivanja in obljublja enotno mesečno vozovnico za javni prevoz v višini petih evrov ter zagotovitev najsodobnejšega objekta za termično obdelavo odpadkov. Spodbudil bo tudi ustanovitev Štajerske pokrajine s sedežem v Mariboru, saj meni, da bi morali "Mariborčani o svoji usodi odločati sami".

Opozicijski mestni svetnik, sicer znan kot kritik Kanglerjevega načina županovanja, je že deseti kandidat, ki je napovedal boj za županski stolček v Mariboru. Za omenjeni položaj se bodo ob njem in Kanglerju potegovali še Gregor Jager (Zares), Bojan Horvat (SD), Tomaž Orešič (LDS), Janez Ujčič (DeSUS), Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja), Teodor Lorenčič (Lista za Maribor), Melita Cimerman (Zeleni Slovenije) in Monika Piberl (Glas žensk Slovenije), najverjetnejši kandidat SDS pa je Tomaž Kancler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.