Slovenija
15 ogledov

AUKN kritična do nadzornikov SŽ

lokomotiva Anže Petkovšek
Agencija za upravljanje kapitalskih naložb ni zadovoljna s postopanjem nadzornikov Slovenskih železnic glede imenovanja novega direktorja. Za potrebe soglasja k imenovanju bo čim prej izvedla svoje interne postopke. AUKN se je odzvala tudi na pozive Zaresa glede pritiskov.

V AUKN so namreč mnenja, da Slovenske železnice potrebujejo strokovno celotno poslovodstvo, zato bodo čim prej izvedli postopke glede izdaje soglasja k imenovanju novega generalnega direktorja železnic.

V agenciji so tako kritični do ravnanja nadzornega sveta železnic pod vodstvom Igorja Zajca, ki je novega generalnega direktorja imenoval pred preoblikovanjem družbe v holding.

To po mnenju agencije namreč povzroča pravno zmedo, saj bo o dveh članih sicer štiričlanske uprave holdinga Slovenske železnice odločal novi nadzorni svet, ki bo glede na ustanovitveni akt šestčlanski (zdaj šteje devet članov).

Odločitev o morebitni novi sestavi nadzornega sveta bo AUKN po napovedih sprejela v prvi polovici septembra. Po dostopnih informacijah naj bi do menjave nadzornikov zagotovo prišlo.

Med kandidati za prvega nadzornika se omenja Marjan Rekar, za člane pa Alojzij Zajc, Alenka Podbevšek in Bojan Brank (slednja sta v nadzornem svetu družbe že zdaj). Dva predstavnika v nadzorni svet izvolijo zaposleni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.