Slovenija
63 ogledov

AUKN prodaja Adrio Airways

Adria Airways Žurnal24 main
AUKN je objavila razpis za prodajo Adrie Airways.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) je na svoji spletni strani in na spletni strani Adrie Airways objavila razpis za prodajo letalske družbe.

Zainteresirani kupci slovenskega letalskega prevoznika lahko svoje nezavezujoče ponudbe pošljejo do 10. septembra 2012, naprodaj pa je 74,87-odstotni delež Adrie oziroma 13.261.885 kosovnih delnic. Možen je le nakup celotnega deleža, ponudba po posameznih sklopih pa ni možna.

Prodajalci, gre za AUKN, Novo Ljubljansko banko, Abanko Vipa, PDP Posebno družbo za podjetniško svetovanje, banko Hypo Alpe-Adria in banko UniCredit, imajo skupaj sicer 99,87-odstotni delež družbe.

Najeli tujega svetovalca

Svetovalec pri prodaji je družba za investicijsko bančništvo Barons Financial Services s sedežem v Ženevi in s podružnico v Londonu. Ustanovljena je bila pred 25 leti in je svetovala številnim letalskim družbam. Adria Airways je pogodbo o svetovanju z omenjeno družbo podpisala marca letos.

Svetovalec pri prodaji bo na podlagi pisnih nezavezujočih ponudb vsem zainteresiranim posredovali dodatne informacije, ki bodo zaupne narave.

Prodajalci si sicer pridržujejo pravico, da ne izberejo nobenega od ponudnikov, da lahko kadarkoli prekinejo postopek prodaje oz. spremenijo časovnico postopka in da lahko iz postopka prodaje brez dodatnih obrazložitev izključijo tudi kateregakoli od potencialnih ponudnikov, o čemer bodo ponudnika pisno obvestili.

Prodaja je bila predvidena

Prodaja delnic Adrie Airways je predvidena v programu prodaje finančnega premoženja države za leti 2010 in 2011, so navedli v AUKN in dodali, je bil javni poziv za prodajo tričetrtinskega deleža Adrie Airways objavljen na spletnih straneh AUKN in Adrie ter v nekaterih tujih časopisih, in sicer v Financial Timesu, Wall Street Journalu (ameriška in azijska izdaja) in Flight Globalu.

Komentarjev 1
  • dragec 08:47 02.avgust 2012.

    Končajmo z Adrio, pripeljimo enega nizkocenilca in pika.