Slovenija
18 ogledov

Aver: 'Nisem razrešen'

“Možnost v. d. mi morda še bolj ustreza kot imenovanje za dobo štirih let. Tako Žurnal24 main
Prvi mož Vzajemne Boštjan Aver je zanikal, da bi mu svet Agencije za zavarovalni nadzor odvzel licenco.
''Ne drži,'' je navedbe zavrnil Aver.

ANZ brez komentarja
Po neuradnih informacijah, ki so se širile popoldan, je svet Agencije za zavarovalni nadzor (ANZ) Averju odvzel licenco. Ali informacija o tem in uvedbi izredne uprave (vodil naj bi jo Dušan Novak) drži, smo vprašali Agencijo za zavarovalni nadzor (ANZ). Odgovorili so: "Zavezani smo, da varujemo zaupnost podatkov. Ker gre za postopke, ki še niso zaključeni, jih ne moremo komentirati. Prav tako ne smemo razkrivati vsebine morebitnih ukrepov ali vsebine sej organov AZN".

Imenovanje izredne uprave
ANZ izredno upravo lahko imenuje, če je zavarovalnici odredila dodatne ukrepe za poslovanje in zavarovalnica v rokih, določenih za izvajanje dodatnih ukrepov, ni začela z izvajanjem teh ukrepov oziroma jih ni izvedla.

Drugi razlog je lahko v primeru, če zavarovalnica kljub izvedenim dodatnim ukrepom ne dosega minimalnega kapitala. AZN pa lahko izredno upravo imenuje tudi, če bi nadaljnje poslovanje zavarovalnice lahko ogrozilo njeno likvidnost oziroma solventnost oziroma varnost zavarovalcev, zavarovancev ali drugih upravičencev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.