Slovenija
90 ogledov

Aver odstopil

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Kadrovanje. Boštjan Aver odstopil z mesta direktorja izolske bolnišnice, še preden je zares dobil mandat.

Boštjana Averja, nekdanjega prvega moža Vzajemne, je svet zavoda izolske bolnišnice predlagal za direktorja bolnišnice. Na tem mestu bi ga morala za štiriletni mandat potrditi še vlada.

Kot se je že govorilo in kot je tudi sam izjavil za portal Podpalmo.si, se je sam bolj nagibal k temu, da bi ga potrdili za vršilca dolžnosti. "Možnost v. d. mi morda še bolj ustreza kot imenovanje za dobo štirih let. Tako bom svoje znanje in sposobnosti lahko dokazal kar z delom."

Po informacijah, ki smo jih prejeli nekaj po deseti zvečer, je Aver od kandidature odstopil sam. Kot nam je povedal, je nepreklicni in brezpogojni odstop podal zaradi "medijskih pritiskov in drugih razlogov".

Je v ozadju zares želja po opravljanju dela kot vršilec dolžnosti? Za Žurnal24 so viri blizu ministra že povedali, da se to "teoretično ne bi smelo zgoditi, v praksi pa se za zdaj še ni".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.