Slovenija
31 ogledov

Averjevo slovo 
še iz NS Kada

Borut Jamnik (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Borut Jamnik. "Prej ali slej bom šel drugam."

Menjave. Vlada išče trojko nadzornikov, ki naj bi po novem nadzirala upravo Kapitalske družbe (Kad). Ministrstvo za finance (MF) bo danes namreč objavilo javni poziv, a če bo vlada hotela ujeti roke, bo morala imena izbrati zelo hitro – v dobrih dveh tednih.

Sicer je Kad, ki ga vodi Borut Jamnik, danes v uradnem listu objavil še poziv organizacijam upokojencev in sindikatov, naj prav tako sporočijo imena svojih predstavnikov v nadzornem svetu (NS). Upokojenci bodo imeli v NS Kada dva člana, sindikati pa enega, je razvidno iz novega statuta.

Po novem manj nadzornikov
Celoten NS ne bo več devetčlanski, ampak le šestčlanski. Skoraj zagotovo se tako iz NS poslavlja dosedanji predsednik Boštjan Aver, sicer nekdanji prvi mož Vzajemne. Spomnimo, z vrha zavarovalnice so ga odnesli sumi številnih nepravilnosti, je pa kljub temu ostal na čelu NS Kada. Aver se bo poslovil najpozneje 23. januarja, ko bodo krmilo prevzeli novi člani NS.

Koalicija spet nad tajkune
Upam, da bom kdaj delal tudi še kaj zanimivega kje drugje,” je včeraj na vprašanje, ali se z novim NS poslavlja s Kada, povedal Jamnik, nato pa zanikal govorice, da že ima dogovorjeno novo službo: “Ne grem nikamor drugam, z nikomer nisem zmenjen. Dejstvo pa je, da bom prej ali slej šel drugam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.