Slovenija
14 ogledov

Avgusta 2013 je še ne bo

Poljanska obvoznica Iztok Golob
Poljanska obvoznica. Stavka delavcev Primorja zaustavila dela.

"Pogodbeni rok za dokončanje poljanske obvoznice, konec avgusta 2013, zanesljivo ni več dosegljiv," ob stavki delavcev Primorja in zastoju del na nekaterih odsekih pravijo pri Direkciji Republike Slovenije za ceste (DRSC). Rok za črpanje evropskih sredstev pa za zdaj ni ogrožen, dodajajo.

V predoru dela tečejo

Na odsekih skupno štirikilometrske poljanske obvoznice, ki jih gradi Primorje, zastoj gradnje traja že dobrih 14 dni. "Trenutno dela stojijo na tretji podetapi oziroma na odseku od predora do Zminca, dela v predoru pa se izvajajo z nespremenjenim tempom," zagotavljajo.

Možna prekinitev pogodbe

DRSC je Primorju takoj poslala poziv, naj sporoči svojo namero o nadaljevanju del, pri čemer zaradi nastalih zamud ne izključuje možnosti prekinitve pogodbe in izvedbe razpisa za novega izvajalca. Odločitve še ni sprejela, po napovedih pa bo znana v začetku tega meseca. Zavedajo se, da bodo v tem primeru izgubili še nekaj dragocenega časa: "Postopek izbire novega izvajalca lahko traja tri mesece ali več, odvisno od tega, ali so v zvezi z javnim naročilom zahtevki za revizijo oziroma sproženi postopki pred državno revizijsko komisijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.