Slovenija
31 ogledov

Avion ne bo letel sam

Boris Popovič in avion. Suzana Kos
Popovičeva stranka Avion na volitvah ne bo nastopala sama. Glede bodočih sodelavcev pa so bili danes še skrivnostni.

Stranka Avion bo sodelovala s stranko ali listo, katere program se ne bo bistveno razlikoval od njihovega. Tako ime partnerja na volitvah kot imena kandidatov – lastne bodo imeli le v treh obalnih občinah – bodo razkrili v petek.

Tudi vodja nove stranke koprski župan Boris Popovič se glede svoje kandidature danes še ni dokončno izrekel. Sicer pa je prepričan, da imajo dobre kandidate, zato bo Avion uspešen tudi brez njega na listi.

Odprti za vse

Je pa Popovič realist glede dometa nove stranke: "Jasno nam je, da v celi državi z našo stranko ne moremo zmagati. Lahko pridemo v parlament in še to z veliko težavo." Prav zato so se tudi odločili vstopiti v volilno tekmo s partnerjem.

V stranki Avion, v katero se je preimenovala Primorska je naša, sicer po Popovičevih besedah puščajo odprta vrata večini opcij, razen tistih, za katere je Popovič že prejšnji teden zavrnil možnost sodelovanja. Koprski župan tako vrat ne zapira niti Socialnim demokratom, in to kljub oceni, da je bilo vodenje države "brez kapitana".

Kot je namreč zatrdil Popovič, je SD v veliki meri kriv za trenutno stanje, predvsem ker je Borut Pahor kot premier "dovolil ostalim, da so delali, kar so hoteli". Tako je denimo LDS odprla "lastno privatno policijo".

Komentarjev 6
  • xy 19:45 06.november 2011.

    do svojega doma do novih zaporov v Kopru ga bodo pripeljali kar policaji, zato ne rabi aviona;), sicer ga pa bodo slej ko prej pospravili italijanski mafiozoti, keterim je še dolžan za kavbojke ki jih je vačih prodajal po Kopru

  • mufi 15:19 06.november 2011.

    Še dobro , da si niso nadeli imena falcun. In da, menda ja ne, ne obljubljajo, da bo vsak od nas v 100dneh imel svojega

  • jugović 23:57 03.november 2011.

    Priskledniki pač.