Slovenija
26 ogledov

Avta sta se vkopala na vzletni stezi

Športno letalo Profimedias
Zagorski gasilci so morali nedeljski počitek prekiniti zaradi avtomobilov, ki sta obstala na letališki vzletni stezi.

Na vzletišču Ruardi v občini Zagorje ob Savi sta dopoldan obtičali dve vozili. Avtomobila sta se vkopala na razmočenem terenu travnatega vzletišča. 

Na koncu prisotnim ni preostalo drugega, kot da na pomoč pokličejo gasilce PGD Zagorje, ki so namesto na nedeljsko kosilo prihiteli na pomoč z vitlom ter vozili nepoškodovani izvlekli iz blata. 

Zakaj sta zapeljali na vzletno stezo, pri Upravi za zaščito in reševanje ne poročajo, pri Aeroklubu Zagorje pa so za zurnal24.si povedali, da sta voznika na letališko stezo zapeljala kljub prepovedi ter nato obtičala na njej. Na kraj nenavadnega dogodka je prišla tudi policija, ki je identificiralal oba voznika. 

Še zanimivost, zagorsko vzletišče velja za najbolj zahtevno vzletišče v Sloveniji, saj je potrebna dosledna "short-field" in "obstructed-approach" tehnika pilotiranja, piše na spletni strani V3krasne.si.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.