Slovenija
90 ogledov

Avto bo moral vrniti lizinški hiši

CL 63 AMG Wikipedia / Waechor
Avtomobil znamke Mercedes, ki so ga policisti julija letos zasegli sinu ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Damjanu Jankoviću, bodo vrnili lizinški hiši.

Tako je odločilo okrajno sodišče v Ljubljani. Za vožnjo brez izpita pa bo moral plačati tudi 500 evrov, piše Delo.

Konec julija so namreč policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov na Kolezijski ulici v ljubljanskem naselju Trnovo zasegli belega mercedesa CL 63AMG, ki ga je vozil starejši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Policisti so proti Damjanu Jankoviću podali obdolžilni predlog. O zaseženem avtomobilu pa je nekaj mesecev odločalo Okrajno sodišče v Ljubljani.

Avto bodo vrnili lastniku

Odvetnik Milan Krstić je za Delo potrdil, da je sodišče njegovo stranko kaznovalo s 500 evri denarne kazni zaradi vožnje brez izpita. Glede zaseženega avtomobila pa je sklenilo, da ga bodo vrnili lastniku. Krstić je dejal, da to ni ne Janković ne njegovo podjetje, temveč nekdo tretji – lizinška hiša S Leasing, ki je hčerinska družba Sparkasse.

Avtomobil bo vrnjen lizinški hiši, ko bo odločba sodišča pravnomočna. Do takrat se še vedno hrani pri izvršitelju, še piše časopis.

Komentarjev 10
  • puelasedulaest 17:24 16.november 2011.

    Mene pa zanima ali bo Jankovič avto moral odplačati ali ne? Če ne potem se splača imeti avto na lizing in delati prekrške!

  • Žurnalček 01:39 16.november 2011.

    500 € denarne kazni za brez izpita in to še v ponovitvi !! Avto bi morala država zaseči , on naj pa povrne škodo lizing hiši ! JANKOVIČ imel si moj glas, vendar ga nimaš več. Imaš pa prav , ...prikaži več da te bodo sinovi spravili v grob, čeprav jih imaš rad !

  • privat 19:14 15.november 2011.

    sigurno se je kak oče potrudil prek balkanske naveze...da vse počasi umirijo...