Slovenija
30 ogledov

Avto na cesto pa k maši

Če je parkirna ureditev v Celju strožja kot v Laškem, se tudi v Celju še najdejo Žurnal24 main
Kaos. Vozniki avtomobile parkirajo na pločnikih, kolesarskih stezah in cestah.

Celje, Laško. "Sem mislil, da so tisti, ki ob nedeljah hodijo k maši, kulturni ljudje," se je pridušal Laščan, ki je bil prejšnjo nedeljo priča kaosu na Aškerčevem trgu. Eden od voznikov, ki se mu je mudilo v cerkev, je avto pustil kar sredi trga in s tem zaprl lokalno cesto. "Ali naj zapeljem v enosmerno ulico, v katero sicer ne smem?" je jezno vprašal drug domačin, ki se mu je mudilo v Celje, in dodal, da bi bilo dobro, če bi imeli v Laškem redarje tudi ob nedeljah dopoldne. Namesto redarjev so ukrepali laški policisti, ki so voznika oglobili.

Prekrškov ne tolerirajo

"Za tak prekršek znaša globa 80 evrov," je povedal Matej Založnik, vodja celjske redarske službe, in dodal, da je Laško specifično mesto z veliko ozkimi grli, zato nepravilno parkiranih vozil ni mogoče odvažati s pajkom. "V Celju imamo zadnje čase največ težav z vozniki, ki parkirajo na kolesarski stezi ob Ljubljanski cesti zato, da v bližnjo trgovino skočijo po žemlje," je dejal in opomnil, da teh prekrškov ne tolerirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.