Slovenija
19 ogledov

Avto trčil v ograjo in se prevrnil

Prometna nesreča na gorenjski avtocesti. Bralka Žurnala24
Zaradi prometne nesreče, v kateri sta se voznik in sopotnica huje poškodovala, je bila zaprta gorenjska avtocesta.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos, je prišlo do prometne nesreče okoli 14. 30 ure. Povzročil jo je 78-letni voznik osebnega avtomobila iz Jesenic, ko je zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje na prehitevalnem pasu avtoceste proti Podtaboru najprej trčil v kovinsko varovalno ograjo, potem pa izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na streho. V nesreči je bilo udeleženo samo vozilo povzročitelja. Povzročitelj nesreče in 70-letna potnica v njegovem vozilu sta huje telesno poškodovana.

Posledice prometne nesreče so odstranjene, promet pa sproščen.

Policisti v nesreči preverjajo razloge za sum, da je bilo z ravnanjem povzročitelja storjeno kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa. Zato so o nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico in državno tožilko.

Spočiti na cesto in voziti po sredini

V izogib tovrstnim nesrečam policisti voznikom svetujejo, naj bodo med vožnjo spočiti, zbrani in pozorni na promet, predvsem pa naj upoštevajo prometna pravila. Policisti še izpostavljajo, da se mora voznik po avtocesti voziti po sredini prometnega pasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.