Slovenija
28 ogledov

"Avtobus bo financirala občina"

“Učenci prve triade ostajajo na Žolgarjevi ulici. Približno 200 pa jih bo pouk i Žurnal24 main
Selitev. Učenci OŠ Franceta Prešerna in OŠ Borisa Kidriča od novembra v drugih prostorih.

“Takoj po jesenskih počitnicah se bo naših 453 učencev preselilo v sosednjo Osnovno šolo (OŠ) Borisa Kidriča, kjer bodo obiskovali pouk vse do maja,” pravi Marta Otič, ravnateljica OŠ Franceta Prešerna.

Zjutraj dodaten prevoz
Učenci od 4. do 9. razreda OŠ Borisa Kidriča pa se bodo začasno preselili na OŠ Leona Štuklja na Taboru, kjer bodo gostovali predvidoma do novembra prihodnje leto, saj se bo maja začela obnova njihove šole. “Vsem učencem, ki se bodo vozili z avtobusom, bo mariborska občina iz proračuna financirala avtobusne vozovnice. Ker pa vsi učenci ne končajo pouka ob istem času in imajo različne obšolske dejavnosti, smo presodili, da je najbolje, da se vozijo z rednima avtobusnima linijama, in sicer številko 6 in 18. Učence 4. in 5. razredov bodo do avtobusne postaje pospremile učiteljice,” pojasnjuje Milan Mikl, mariborski podžupan.

Sobotna šola
Edina v Mariboru. To soboto bo na OŠ Franceta Prešerna potekala že 10. sobotna šola za nadarjene učence in tiste, ki želijo več. “Smo edina šola v Mariboru, ki izvaja sobotno šolo. Z odzivom otrok smo zelo zadovoljni, saj se radi udeležujejo šolskih dejavnosti tudi na dan, ki je pouka prost,” pravi ravnateljica Marta Otič.

Pomagali bodo starši
OŠ Franceta Prešerna morajo v času jesenskih počitnic popolnoma sprazniti, saj se bo začela sanacija vseh prostorov. “Za pomoč pri selitvi smo zaprosili tudi starše in nekateri so se že prijazno odzvali,” pove Otičeva. Obnovo obeh šol financira mariborska občina, izvajalec pa je podjetje Granit iz Slovenske Bistrice. “Če nas bodo s katere šole zaprosili za pomoč pri selitvi, jo bomo organizirali, saj lahko pri tem pomagajo tudi nekatere občinske službe,” ponuja Mikl.

S prihodnjim šolskim letom se bosta obe osnovni šoli združili, ampak ne zaradi premajhnega vpisa, pač pa prostorske stiske, saj trenutno nobena nima prostorskih pogojev za izvajanje devetletke. “Združena šola se bo imenovala OŠ Franceta Prešerna in ravnateljica bo verjetno Marta Otič, saj se bo ravnatelj OŠ Boris Kidrič verjetno upokojil,” razlaga Mikl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.