Slovenija
14 ogledov

Avtobus ma luknjo skoz

"Na tej fotografiji je majhna luknjica pri pedalih, dobim še fotografijo, kjer s Žurnal24 main
Veolia. Dogovora glede plač ni, besede sindikalista tokrat podkrepljene s fotografijami.

"Na sestanku se nam z upravo Veolie Transport ni uspelo nič dogovoriti, saj so želeli urno postavko zvišati s 4,3 evra na 4,46 evra. Na to pa ne pristajamo," je za Žurnal24 pojasnil Milan Mesarič, predsednik regijskega sindikata KNSS Neodvisnost.

"Norčujejo se iz nas"
Kot smo že poročali, je v prevozniškem podjetju že nekaj časa vroče, saj sindikat in delavci želijo višje plače. Napovedujejo celo večdnevno stavko in prekinitev javnega avtobusnega prometa v Mariboru, Ptuju in Slovenski Bistrici, če njihove zahteve ne bodo uslišane. "Še enkrat se bomo sestali," so sporočili iz Veolie. Neuradno pa je slišati, da če vodstvo pristane na urno postavko v višini 5,2 evra, to lahko za družbo pomeni tudi konec.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vendar se delavci in sindikat ne dajo. Mesarič je vedno ostrejši: "Stavkovni odbor bo čez dva ali tri dni zaostril zadeve, saj se vodstvo dobesedno norčuje iz nas. Takrat bo jasno, kdaj bo stavka, če bo."

Šoferji slikajo avtobuse

"Napako smo odpravili"
Nepravilnosti pri tahografih. Milan Mesarič je opozoril tudi na goljufanje s tahografi pri Veolii: "Zato smo jih prijavili inšpekciji, ki je ugotovila, da so s tem kršili predpise, in so jih kaznovali." Da so v Veolii ugotovili nepravilnosti pri inšpekcijskem pregledu, so v družbi potrdili. "Bile so ugotovljene določene pomanjkljivosti pri vodenju evidenc, ki smo jih pri Veolii Transport vodili na drugačen način. Takoj po tej ugotovitvi smo spremenili vodenje evidenc skladno z navodili in priporočili inšpektorjev," so povedali v družbi.

Naj spomnimo, da je zoper Mesariča že vložena zasebna tožba zaradi besed, ki jih je izrekel za naš medij – da avtobusi Veolie Transport Štajerska predstavljajo splošno nevarnost za potnike in da so dotrajani. "Šoferji mi že pošiljajo fotografije, v kakšnih avtobusih vozijo šolarje, predšolske otroke in druge potnike. Avtobusi imajo luknje od dotrajanosti, varnostni pasovi ne delujejo in še kup nevarnosti se najde na njih, pa so še vedno v prometu," je povedal sindikalist in potnike še enkrat opozoril, da se vozijo z nevarnimi avtobusi. Dodal je, da se je že zgodilo, da so odpustili ali premestili šoferja, ker je opozarjal na nevaren in neizpraven avtobus. "V podjetju nam niso znani primeri voznikov, ki bi opozarjali na pomanjkljivosti na avtobusih in bili zato premeščeni ali kakorkoli kaznovani," pa so pojasnili na upravi avtobusnega prevoznika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.