Slovenija
32 ogledov

Avtobus pa še kar čaka

Zaradi zaraščenosti in dostopa prek zasebnega zemljišča civilni zaščiti avtobusn Žurnal24 main
Odpadki ostajajo. Tri tedne po čistilni akciji avtobus še vedno v Panovcu.

Tri tedne po akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! na Goriškem ponekod še stojijo kupi neodpeljanih odpadkov. V Komunali Nova Gorica, ki je zbrane odpadke odvažala še ves teden po 17. aprilu, so pojasnili, da so odstranili vse, kar je bilo na zbirnih in vidnih mestih.

Odstranili smo vse odpadke na zbirnih in vidnih mestih. Verjamem pa, da je še kje kaj ostalo.
Andrej Miška, direktor Komunale Nova Gorica

“Verjamem, da je še kje kaj ostalo. Če bomo o tem obveščeni, bomo tudi počistili,” je povedal direktor Andrej Miška in dodal, da so na območju, ki ga pokrivajo, v sklopu akcije zbrali slabih 310 ton odpadkov.

Navlaka s podstrešij
Benjamina Mikuž, direktorica novogoriške enote Želva, ki je tudi sodelovala pri odvažanju odpadkov, je o neodstranjenih odpadkih povedala, da gre večinoma za navlako, ki so jo ljudje po koncu akcije prinesli z lastnih podstrešij in kleti. “K akciji smo pristopili prostovoljno in z veseljem, da bi pa ves mesec zastonj odstranjevali odpadke, pa ne gre,” je komentirala klice občanov, ki jih obveščajo o še neočiščenih mestih.

Avtobus bodo odstranili

Smeti še vedno ležijo za nekdanjo karavlo v Solkanu, za Magmo X v Kromberku in še kje. Tudi razpadajoči avtobus, ki bi lahko bil svojevrstna trofeja akcije na Goriškem, je še sredi Panovca. “Problem je z dostopom, saj gre prek zasebnega zemljišča, vsekakor pa bomo avtobus odstranili,” je zagotovil občinski svetovalec za zaščito in reševanje Bogdan Zoratti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.