Slovenija
21 ogledov

Avtobusi pripravljeni za evakuacijo

Karlovac poplave Pixsell
Močne padavine in taljenje snega so minuli konec tedna povzročili vrsto težav na Hrvaškem. Visoki vodotoki so poplavili številne hiše in druge objekte, ki jim grozijo tudi plazovi. Sava, Kupa , Una in Glina so še v porastu.

Prekinjen je promet na več lokalnih cestah in železniških progah, velika vodna vala Save in Kolpe pa danes grozita Sisku. V hlevu je ostalo ujetih 40 goved, ki so jih domačini poskušali rešiti, piše Dnevnik.hr. Prve ocene kažejo, da bo škoda milijonska.

Največ težav v Zagrebu

Največ težav zaradi poplav imajo v severozahodni Hrvaški, na območju Zagreba ter v krajih vzhodno od hrvaške prestolnice ob reki Savi. Izredne protipoplavne ukrepe so v nedeljo uveljavili za območje Jasenovca, kjer pričakujejo, da bo višina Save dosegla 830 centimetrov.

Poplavljene so številne lokalne ceste ne širšem območju Zagreba in v hrvaškem Zagorju. Hrvaške železnice so danes sporočile, da je voda poškodovala železniški progi na območju Križevcev in Varaždina, zato potnike prevažajo z avtobusi.

Zaradi deževja se je sprožilo več plazov, tudi v parkih sredi Zagreba. Zaradi plazu je delno zaprta tudi cesta v smeri Zaprešića.

Hrvaški vremenoslovci močan dež in tudi sneg v notranjosti države napovedujejo tudi za prihodnje dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.