Slovenija
23 ogledov

Avtobusna postaja ne bo več kazila

1/6
Žurnal24 main
Občina naj bi na stroške Avriga sama začela z obnovo neugledne postaje – Avrigo: "Bili smo zavedeni. Občina je nameravala stavbo odkupiti."
Fotografije dotrajane postaje si oglejte TUKAJ.

Občina Postojna je lastniku postojnske avtobusne postaje, novogoriški avtoprevozniški družbi Avrigo, pred meseci z odločbo naložila izvedbo vzdrževalnih del na neurejeni avtobusni postaji. Avrigo del ni izvedel, zato naj bi občina z obnovo zunanjosti stavbe, ki že več let kazi podobo središča mesta, začela sama. Aleš Hrast, direktor Avriga, odgovarja, da jih je občina zavedla, saj so se ves čas pogovarjali, da bo občina stavbo avtobusne postaje z delom zemljišča odkupila in zanjo zagotovila novo vsebino. Avrigo stavbe namreč ne potrebuje in zanjo že dlje časa išče kupca, ki bi jo obnovil po svojih načrtih.


Postojnski občinski svet je decembra lani sprejel odlok, ki omogoča izvedbo nujnih vzdrževalnih del na objektih, ki kazijo podobo ožjega središča mesta. Občina je na tej podlagi januarja Avrigu z odločbo naložila izvedbo več vzdrževalnih del na zunanjosti objekta, peronih in drugih površinah avtobusne postaje in pri tem kot rok za izvedbo del postavila konec julija. "Ker v tem obdobju lastnik ni izvedel zahtevane sanacije stavbe, bo občina sama poskrbela za obnovo objekta, od lastnika pa zahtevala povrnitev stroškov oziroma bo v višini stroškov vknjižila zakonito hipoteko na nepremičnini," so pojasnili na občini in dodali, da bodo tako sanirali še eno zadnjih večjih črnih pik v mestu.

Se občini mudi zaradi volitev?

Aleš Hrast, direktor Avriga, ki se je na odločbo pritožil, nam je dejal, da jih je občina zavedla. "Na eni strani so se z nami pogovarjali, da bodo stavbo z delom zemljišča, kjer bi uredili parkirišča, odkupili, na drugi strani pa so izdali odločbo. Še pred dopusti sem jih klical, ali dogovor o odkupu še drži, in so mi potrdili. Dejali so le, da še iščejo ustreznega soinvestitorja."

Hrast pravi, da si Avrigo že več let prizadeva stavbo prodati. "Imeli smo tri kandidate, a žal ni prišlo do prodaje, nato se je pojavila občina. Ni res, da Avrigo težave z avtobusno postajo ne želi rešiti. Zavedamo se, da je to potrebno. Toda glede na to, da je postaja za nas prevelika, smo načrtovali odprodajo stavbe in dela zemljišča. Zdaj nam grozi, da bomo trpeli nepotrebne stroške. Bolje bi bilo, da bi stavbo prodali in bi jo nato nov lastnik v skladu s svojimi načrti obnovil in prilagodil. To bi bila najboljša rešitev," je prepričan Hrast, ki se sprašuje, ali se občini nemara tako ne mudi zaradi jesenskih volitev.

 

Če ne bo drugačnega dogovora, Hrast pravi, da bodo stavbo uredili sami in da ne bodo dovolili, da bi na njihovi lastnini dela izvajala občina.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.