Slovenija
5443 ogledov

Avtocesta zaprta v obe smeri

Kolona na avtocesti zurnal24.si
Avtocesto zaradi varnosti zaprli, nastajajo zastoji.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča o prometni nesreči pred cestninsko postajo Dane proti Sežani.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je avtocesta Gabrk - Fernetiči zaradi prometne nesreče v obe smeri zaprta med razcepom Gabrk in Sežano.

"Ob 7.35 se je na avtocesti od Gabrka proti Danam, približno 200 metrov pred cestninsko postajo Dane, zgodila prometna nesreča treh tovornih vozil," je pojasnila Anita Leskovec iz PU Koper. "Po trčenju je zagorela cisterna, zato je trenutno avtocesta zaprta v obe smeri. Za promet je urejena preusmeritev."

Težave zaradi burje

Burja ovira promet na hitri cesti Nanos - Nova Gorica med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Vipava - Ajdovščina, kjer velja prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Omejitve zaradi snega

Zaradi snežnih razmer je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič. Na cesti Novo mesto - Metlika velja prepoved za tovorna vozila nad 7,5t.

Na mejnem prehodu Babno Polje je prepovedan promet za tovorna vozila nad 3,5 t na hrvaški strani, na mejnem prehodu Petrina je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 t na hrvaški strani.

Obvezna uporaba snežnih verig je na avstrijski strani prelazov Jezerski vrh in Korensko sedlo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ECKING 09:49 13.februar 2018.

    Prizadeti tovornjakarji ,vsak dan pobijajo po slovenskih cestah!!! Kdaj jih boste strpali na vagone sploh tiste ,ki pridejo iz vzhodne in juzne meje!!! Pa prepoved voznje za tovornjake med 5:00 in 9:00 ,ter med 14:00 in 17:00!!!!!