Slovenija
15048 ogledov

Avtocesta zaprta zaradi nesreče, močno zmanjšana vidljivost

primorska avtocesta Promet.si
Primorska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Razdrto in Senožeče proti Kopru.

Zaradi prometne nesreče je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče proti Kopru. Promet je pri Razdrtem preusmerjen na regionalno cesto. Pred izvozom je nastal dvokilometrski zastoj. 

Zaprt je tudi uvoz Nanos iz smeri Vrtojbe proti Kopru. 

Na območju med Razdrtim in Kozino je zaradi goste megle močno zmanjšana vidljivost, opozarja prometno-informacijski center. Voznikom svetuje, naj bodo previdni, povečajo varnostno razdaljo in prižgejo luči. 

primorska avtocesta | Avtor: Promet.si Promet.si

Zastoji so tudi na severni ljubljanski obvoznici med Podutikom in Tomačevim proti Zadobrovi, kjer prihaja do zamude do 15 minut. Na južni ljubljanski obvoznici med Kozarjami in Malencami proti Dolenjski je zaradi zastojev zamuda približno 40 minut. Gneča se nadaljuje tudi na dolenjski avtocesti med Malencami in Šmarjem Sap proti Novemu mestu, kjer je po podatkih prometno-informacijskega centra zamuda do 10 minut.

Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

"Zaradi začetka počitnic in praznikov v večini evropskih dežel, se pričakuje povečana gostota prometa od Avstrije in Italije proti Hrvaški. Pričakovati je bolj zasedena počivališča, čakalne dobe na mejnih prehodih ter večjo gostoto okoli nakupovalnih središč," opozarja prometno-informacijski center. 

Omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, nad 7,5 tone, bo veljala 25. in 26. decembra 2022 od 8. do 22. ure.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.