Slovenija
37 ogledov

Avtomat namesto evrov vračal turške lire

Slovenija 23.05.2013, placevanje parkirnine na parkomatu v garazni hisi pod Kong Saša Despot
Zamenjava. Avtomatskim blagajnam in parkomatom so čitalnike denarja že na novo umerili.

 V parkirni hiši na Kongresnem trgu v Ljubljani je avtomatska blagajna pri plačilu parkirnine uporabnici namesto enega evra vrnila pol turške lire (vrednost 20 centov).

V javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) so pojasnili, da se je to zgodilo, ker so turški kovanci tako po videzu in obliki kot sestavi podobni evrskim, zato različne naprave, kot so parkomati in avtomatske blagajne, razlike težko zaznajo. Ob pol lire, ki je podobna enoevrskemu kovancu, je dvoevrskemu na las podoben kovanec za eno liro.

Blagajne in parkomate so zdaj že umerili, tako da turške lire že zaznavajo kot neprave: "Napako odpravljamo tako, da ko takšen kovanec prejmemo, znova umerimo oziroma popravimo občutljivost čitalnikov kovancev." V LPT so v aparatih za plačilo parkirnine že našli kovance iz sosednjih držav in stare kovinske žetone. Čeprav redko, pa različne kovance v avtomatih pogosteje najdejo v času dopustov, ko jih ljudje prinesejo iz tujine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.