Slovenija
68 ogledov

Avtomehanik Pahorju napisal pismo

Pahorja ni več na lestvici. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Avtomehanik Ivo Leban, ki je Pahorju popravljal fička, je premierju napisal odprto pismo. "Bredeš v močvirju politikantstva, neodločnosti in grabežljivosti svojih prisklednikov," je zapisal.

Ivo Leban je za zurnal24.si dejal, da mu Pahor na pismo ni odgovoril, in dvomi, da bo to tudi storil. Po njegovih informacijah je pismo obravnavala Pahorjeva stranka SD. "Razprava je bila kar burna," je še dodal Leban.

Ali so prejeli pismo in kako ga komentirajo, smo vprašali tako Pahorjev kabinet kot stranko SD. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih bomo dobili.
"Odločen in ohol si le takrat, ko je treba 'tepsti' reveže, ki so ti zaupali in ti dali svoj glas, da se lahko šopiriš od Bruslja do Tripolija. Toda tiho kot miška si, ko je treba udariti po mizi in pobrati lopovom nakradeno premoženje, tiho si, ko je treba spraviti za zapahe barabe, ki so pognale na cesto tisoče pridnih rok, ki za svoje garaško delo niso zahtevali tisočev evrov, obnove svojih hiš na tuj račun, ogromnih kreditov, jaht in 'poslovnih' izletov. Ne, zahtevali so le nekaj sto evrov prigarane plače in socialno varnost. Mar je to preveč?" se Leban med drugim sprašuje v pismu.

Pismo si lahko v celoti preberete v tej povezavi (priponka doc).

Premierja tudi opozarja, da bi moral kot socialni demokrat skrbeti za socialno državo in ne za tajkune, "ki se obilno napajajo v državnih jaslih. Toda to tvojemu 'socialnemu' ministru ni dovolj!" 

"Po volitvah smo od tebe veliko pričakovali. Toda že ko si sestavil vladno ekipo, mi je bilo jasno, da si razen redkih izjem brcnil v temo. Med te izjeme sodi finančni minister Križanič, ki edini ve, kaj za državo in njeno gospodarstvo pomenijo finančni zavodi, medtem ko vsi ostali, po mojih informacijah, držite štango tistim, ki banke uničujejo,"
piše Leban in zaključuje, da bi bil vesel, če bi se zmotil.

"Za uspeh pa šteje le višji življenjski standard slovenskega delavstva in upokojencev. Do takrat pa, Borut, na svidenje v naslednji revoluciji!!! Ulice
evropskih mest že kažejo, da prihaja njen čas!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.