Slovenija
25 ogledov

Avtomobili v ukinitev

Policisti so za zdaj pomirjeni glede ukinitve PU Murska Sobota. Na ministrstvu s Žurnal24 main
Ukinitev. Sekretar zagotavlja, da o njej še ne razmišljajo. Bolj ga skrbijo stari službeni avtomobili.
5 let je povprečna starost policijskega avta v floti PU Murska Sobota.

“Danes ne razmišljamo o tem, da bi v projektu Libra združili še Policijsko upravo (PU) Murska Sobota in PU Maribor,” je pojasnil Damjan Lah, sekretar ministrstva za notranje zadeve.

Bojijo se za svoja mesta
Potem ko je že vse nared za ukinitev PU Slovenj Gradec, so se za svoje službe zbali tudi nekateri policisti v Pomurju. Predvsem po tem, ko je pred časom Janez Otorepec, policijski sindikalist, za naš medij izjavil, da je v gradivu generalne policijske uprave (GPU) zapisano, da se kmalu obeta ukinitev PU Murska Sobota. “Informacije o ukinitvi PU Murska Sobota so vedno glasnejše,” nam je pojasnil eden izmed policistov. Drago Ribaš, direktor PU Murska Sobota, pa je pojasnil, da je res, da so se o ukinitvi pojavljale določene informacije in namigovanja, ter dodal: “Drugače pa v zvezi s tem nimam nekega 
stališča.

Ve, da niso ravno varni
Bolj kot z ukinitvijo pa se na PU Murska Sobota že nekaj časa ukvarjajo z zastarelim voznim parkom. “Avtomobili so v povprečju stari več kot pet let. Na ta problem stalno opozarjamo, vendar za zdaj ni bilo posluha,” je pojasnil Ribaš. Zanikal je sicer, da naj bi bila vozila nevarna, na kar so nas opozorili nekateri zaposleni na policiji. Sekretar na ministrstvu za notranje zadeve pa je v zvezi z zastarelim voznim parkom pojasnil: “Se strinjam z ugotovitvijo, da takšni avtomobili niso ravno varni, zato vlagamo vse napore, da jih umaknemo in zagotovimo nove.” Podobne probleme z zastarelim voznim parkom imajo tudi na PU Maribor in PU Slovenj Gradec.

Komentarjev 1
  • allstarr111 08:16 26.avgust 2011.

    5 let stari in redno vzdrževani in pri njihovem vzdrževanju ni problem tudi če strošek popravila presega vrednost vozila (ekonomska totalka) so čisto OK vozila. Glede na to da se veliko ljudi vozi z 5,8 in celo čez 10 let ...prikaži več starimi vozili mislim da ni potrebe po novem voznem parku, menjajte ko bodo stara 7.