Slovenija
23 ogledov

Avtomobili varno v dolini

Takole so prebivalci svoja vozila varno spravili čez tire v dolino, veseli, da s Žurnal24 main
Prebivalci Majlanda. Srečni, da so jim hitro pomagali in jim prisluhnili.


Prebivalci Majlanda, ki jim je plaz v nedeljo odnesel edino cesto, so si včeraj oddahnili. Pristojni so združili moči in vseh 14 njihovih avtomobilov varno spravili v dolino. “Prav tako so uredili, da zdaj kombi naše otroke vozi v šolo in nazaj, tudi poštar nam spet dostavlja pošto,” je zadovoljen Borut Škegro, eden od prebivalcev, ki zdaj niso več povsem odrezani od sveta.

Kaj pa cesta?
Odločitev v ponedeljek. Na včerajšnjem sestanku so prebivalci Majlanda od predstavnikov občine in Slovenskih železnic izvedeli, da bodo v ponedeljek začeli čistiti teren. V ponedeljek pa naj bi padla dokončna odločitev, do kdaj bodo dobili cesto in kakšna bo.

“Avto bo prezimil kar tu spodaj. Pa saj sem ga tudi že prejšnje zime puščal tu, ker se po cesti ni bilo mogoče varno spustiti v dolino,” nam pove Božo Škrlec.

Po tirih po deskah
Vsi avtomobili so bili na varnem v pičle pol ure po tem, ko je zasebnik Primož Nemec z bagri odstranil kamenje in za silo poravnal teren, medtem ko so prek železniških tirov položili lesene deske, da se avtomobili niso poškodovali. “Hitro pa so se odzvali ter uredili prehod in stopnice za šolarje tudi na Slovenskih železnicah,” pove Tomaž Novak, vodja urada za gospodarske javne službe, okolje in prostor na Občini Laško.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.