Slovenija
38 ogledov

Avtoštoparjema pogojne kazni

kraja avtoštoparja sojenje Nada Černič Cvetanovski
Tatova. Med vožnjo sta kradla denar. On se je pogovarjal z vozniki, ona je brskala po torbicah.

“Ustalila sva se in se želiva postaviti na svoje noge; če naju boste dali v zapor, pa bo spet vsega konec,” je pred sodnikom Gojmirjem Pešcem jokala in moledovala Ines Teraš. S fantom Goranom Ogorevcem – oba sta bila že kaznovana zaradi različnih kaznivih dejanj – sta se tokrat znašla na sodišču, ker sta avtoštop izkoristila za tatvine.

Tokrat 160 evrov

Ogorevc je v vozilo vedno sedel spredaj in v klepet zapletel voznika, Teraševa pa je medtem na zadnjem sedežu brskala po torbicah in plaščih. V primerih, zaradi katerih sta se tokrat znašla na sodišču, sta si prilastila 160 evrov.

Dobila le pogojni

Čeprav je tožilec Jože Zevnik zanju predlagal šestmesečno zaporno kazen, se je sodnik odločil za enako visoko pogojno kazen. A ker imata za seboj že nekaj pogojnih, je bila združena pogojna kazen za Ogorevca devet mesecev zapora s preizkusno dobo treh let, za Teraševo pa 22 mesecev s preizkusno dobo štirih 
let.

Komentarjev 2
  • frogstomp 17:50 13.december 2013.

    škoda, tadva mečeta slabo luč na štoparsko sceno. ljudje, naj vas to ne odvrne od pobiranja, ne pustit, da najbolj nedostojanstveni členi družbe najintenzivneje kreira našo skupno realnost tako, da v strahu s konsenzom rinemo v fašizm.

  • sivka 09:28 13.december 2013.

    pa ne bomo cenkal za par evrov, zaprite Alenko (primer Islandije)