Slovenija
54 ogledov

Azil stane več kot vrtec

Zavetišče Maribor mediaspeed
Zavetišče. Murskosoboška občina prihrani tisočake, ker živali vozi v Maribor.

“Strošek bivanja psa v zavetišču je tak kot za varstvo otroka v vrtcu, vendar so tudi psi in mačke živa bitja. Občina prihrani okoli 33 odstotkov na mesec, saj izgubljene pse in mačke od oktobra vozi v zavetišče v Mariboru, kjer je bivanje cenejše,” je za Žurnal24 povedal Bojan Petrijan, direktor mestne uprave Murska Sobota.

Od 10. oktobra Mestna občina Murska Sobota (MOMS) nima več pogodbe z zavetiščem Mala hiša (MH) iz Moravskih Toplic. Petrijan je pojasnil, da so se poleg nižjih cen v Mariboru, mesečna oskrba psa stane tam 414 evrov, tako odločili tudi zato, ker v svetu zavetišča MH niso imeli svojega predstavnika in ker so pri nadzoru zavetišča ugotovili, da pse hranijo “s hrano slabe kakovosti, ki stane le pol evra na kilogram”.

Marjan Ivan Kerčmar, direktor MH, pa je opozoril, da je lahko zaradi odpovedi “vprašljiv nadaljnji obstoj” njihovega zavetišča, kjer še vedno sprejemajo živali iz 26 okoliških občin. MOMS je MH namenila od 20 in 24 tisoč evrov na leto.

"Cene niso ekonomske"

Kerčmar je poudaril, da cene v mariborskem zavetišču niso “ekonomske”, saj ne morejo plačevati osnovnih stroškov in zaposlenim ne izplačujejo plač.

Erih Tetičkovič, predsednik Društva za varstvo in proti mučenju živali Maribor, ki za zdaj upravlja mariborsko zavetišče, je pojasnil, da nekatera zavetišča res navijejo cene: “Država bi morala sprejeti enotno ceno za oskrbo živali v zavetišču in takšnih odstopanj ne bi bilo več.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.