Slovenija
232 ogledov

Azil vodi nekdanja direktorica

Vodja azila za živali Mojca Badur Križanec Nino Verdnik
Zavetišče za živali. Menjava na vrhu. Mačja hiša še upa na koncesijo za upravljanje azila.

“Zagotovo se bom potrudila, da bo komunikacija s prostovoljci in aktivisti za živali boljša, kot je bila zdaj,” je povedala Mojca Bandur Križanec, nova vodja mariborskega zavetišča za živali.

Prek podjemne pogodbe

Spomnimo, zavetišče je do nedavnega vodila Katja Kokot, ki ji Snaga, ki za zdaj še upravlja azil, ni podaljšala pogodbe. Tako so izbrali novo vodjo, po izobrazbi veterinarko, med drugim pa je bila tudi inšpektorica na Vursu. S Snago je podpisala podjemno pogodbo do konca novembra, saj bodo, kot navajajo v Snagi, “videli, kako dolgo bodo imeli skupno vizijo”.

Niso vrgli puške v koruzo

Še vedno pa ni dokončan postopek glede podelitve koncesije za upravljanje azila. Kot smo poročali, se je na izbiro Snage kot koncesionarja pritožila celjska Mačja hiša. Ta je dobila upravni spor, da koncesija ni bila podeljena zakonito. “Prihodnji teden se Mestni občini Maribor (MOM) izteče rok za odgovor, kako bodo ponovili postopek izbire. Še vedno imamo upanje, da dobimo upravljanje azila. Prepričani smo, da zdaj Snaga nezakonito upravlja azil,” je za Žurnal pojasnila Helena Jovanović Hacin, direktorica Mačje hiše, ki razmišlja o novih tožbah zoper MOM.

Mačk ne oddajajo

Trenutno je v zavetišču 123 mačk in 46 psov. Slednji so na voljo za posvojitev, mačk pa trenutno ne oddajajo. “V poletnih mesecih je bilo kar nekaj težav z mačjo kugo in mikrosporijo. Vse muce se še zdravijo. Dokler ne odpravimo bolezni, jih ne bomo oddajali,” je pojasnila Bandur Križančeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.