Slovenija
17 ogledov

BA: Dva ohromljena konca tedna

Bodo letala BA pred velikonočnimi prazniki ostala prizemljena? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po dolgih pogajanjih zaposleni in vodstvo letalske družbe British Airways niso našli skupnega jezika. Letalsko osebje bo stavkalo v dveh delih po več dni.

Letalsko osebje britanske letalske družbe British Airways je napovedalo stavko, so po maratonskih pogajanjih v Londonu danes sporočili iz sindikata Unite. Velika večina sindikata Unite, ki šteje 15 tisoč članov, je za danes ob polnoči po lokalnem času napovedala tridnevno stavko in nato 27. marca še eno, ki bi trajala štiri dni.

Vodstvo se je na to odzvalo z ambicioznim rezervnim načrtom, ki vključuje najemanje letal drugih družb in nadomestnih delavcev. To naj bi okoli 65 odstotkom potnikov omogočilo nemoteno potovanje tekom stavke.

Letalska družba British Airways je v prvih devetih mesecih lani zabeležila 245 milijonov funtov (271 milijonov evrov) izgube.

Predstavniki kabinskega osebja so se z vodstvom sicer srečali že v četrtek, kjer so pozno v noč poskušali doseči kompromis, ki bi preprečil dva zaporedna vikenda stavk.

Prvi mož British Airways (BA) Willie Walsh je sindikat Unite k pogajanjem pozval tudi prek celostranskih oglasov v dnevnem časopisju, a vseeno ostal kritičen do stavke, ki jo je obsodil celo britanski premier Gordon Brown.

Stavko so sprožile napovedane spremembe delovanja letalskega osebja, ki bi družbi letno prihranile prek 67 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.