Slovenija
20 ogledov

BA začel menjavati kabinsko osebje

Desetino leta so bila letala BA na tleh. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Največji britanski letalski prevoznik British Airways (BA) se je odločil, da bo zaposlil prek tisoč novih delavcev, ki bodo za družbo precej cenejši.

BA namerava zaposliti 1.250 novih delavcev kabinskega osebja pod novimi pogoji, v prihodnjih 10 letih pa naj bi se delež tega osebja povečal na 40 odstotkov. "Utrpeli smo najvišjo izgubo v zgodovini družbe in moramo nadaljevati spremembe na naši stroškovni bazi," so sporočili iz BA.

Trenutno kabinsko osebje BA zasluži med 22.300 in 42.600 evrov na leto, odvisno od dolžine relacije in letališča, Gatwick ali Heathrow, s katerega leti letalo. BA z novimi ukrepi stremi k temu, da bi se stroški novega osebja približali spodnji meji in stroškom na Gatwicku.

Družbi namreč grozi že tretji stavkovni val, in to tik pred vrhuncem poletne sezone. Doslej je BA zaradi stavk izgubil že 22 delovnih dni in okoli 183 milijonov evrov prihodkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.