Slovenija
99 ogledov

Babica deklice: Imela sem poseben telefon

zloraba punčka iStockphoto
Babica koroške deklice, ki je skupaj z njo leto dni in po večini v tujini živela v popolni osami, je povedala, da so bili edini stik z zunanjim svetom ljudje iz Svetovalnice Akcija! Matica Munca. Kot trdi, so ji zamolčali, kaj se dogaja z njenim sinom, in ji vzbujali upanje, da bo skrivanja hitro konec.

Mati Boštjana K., očeta tako imenovane koroške deklice, je pred kamero Pop TV povedala, da se je z danes petletno vnukinjo skrivala večinoma v Avstriji v dveh stanovanjih. Stikov z domačimi nista imeli, živeli sta brez slovenskih medijev in spleta. Kot trdi Zlatka K., so ji vse posebno dostavljali osebno ljudje iz Svetovalnice Akcija!, posebej je izpostavila ženo Matica Munca Jernejo, s katero je edino lahko komunicirala.

Za stik s Svetovalnico Akcijo! je uporabljala poseben telefon, vsako toliko časa so jo pripeljali tudi v Slovenijo. Kot je še dejala vidno shujšana stara mama, ji niso povedali, da je bil njen sin priprt in da je obsojen, vedno so ji govorili, naj le še malo potrpi, češ da se bo vse kmalu uredilo. Nikoli pa se niso pogovarjali o datumu, kdaj bi se lahko z deklico vrnila k domačim, trdi.

Kako natančno je prišla v stik s policijo, babica ni povedala, dejala je le, da se je na vratih stanovanja v Avstriji pojavil moški in ji dejal, da se z vnukinjo vračata v Slovenijo. Nato se je v Ljubljani srečala s kriminalisti.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 12:17 13.april 2012.

    Odkar abstinira , zgleda veliko boljše !

  • Alpin 07:11 03.april 2012.

    Problem je, da je naša država bolj papežka od papeža.. vsi vidijo samo svoje pravice, zakonodaja pa je bolj kot ne zanič!

  • babi 14:27 31.marec 2012.

    Vse to se ne bi zgodilo, če bi institucije (socialna, policija, tožilstvo) opravilo svoje delo profesionalno. Totalno zblojena država, kjer institucije ščitijo riti svojih nesposobnežev, kratko pa potegnejo otroci!!!!!!!!