Slovenija > Črna kronika
113 ogledov

Selmana policija ne najde

Balkanski bojevniki Saša Despot
Balkanski bojevnik: v torek obsojena četverica zaradi preprodaje mamil, ki je bila zaradi tožilkine napake tri dni na prostosti, mora sedaj vendarle v pripor. A enega od njih policiji še ni uspelo najti. Pobegnil?

Dobro obveščeni viri so za Žurnal potrdili, da je izvensodni senat odločil, da se morata Anes Selman in Marko Bublić vrniti v pripor, v hišni pripor pa Sandra Udrih. Trojica je na svobodo odkorakala kljub temu, da jih je sodišče izmed 17 obtoženih v zadevi Balkanski bojevnik spoznalo za krive.V pripor mora tudi Dejan Zupan, ki se je nazadnje branil s prostosti.

Po naših informacijah so tri izmed četverice policiste že prijeli, četrtega pa ne. Šlo naj bi za Anesa Selmana, ki je dobil najvišjo, desetletno kazen za zapahi. Bublić je dobil osem, Zupan sedem, Udrihova pa štiri leta.

Tožilka menila, da ne bodo bežali

Čeprav so bili obsojeni, pa jim je sodišče ob izreku sodbe pripor odpravilo, saj je tožilstvo pod vodstvom Blanke Žgajner storilo napako in ob predlogu kazni ni podalo tudi predloga za podaljšanje pripora. Tožilka je ob priznanju napake dejala, da gre za manjšo nepravilnost in izjavila, da obsojeni ne bodo pobegnili. Po njenem so namreč obsojenci glede na zagovor na sojenju prepričani, da so obsojeni po krivem. Po tej napaki se je tožilstvo pritožilo, o čemer je danes odločal senat sodišča.

Kot je znano, so bili domnevni vodja slovenske veje kokainske naveze Dragan Tošić in še 12 soobtoženih zaradi pomanjkanja dokazov oproščenih obtožb, da so v hierarhično organizirani združbi v Evropo iz Južne Amerike pretihotapil okoli 2.500 kilogramov kokaina. Žurnalovi bralci ste v anketi v 82 odstotkih menili, da Tosić in drugi oproščeni sojenja na drugostopenjskem sodišču ne bodo dočakali v Sloveniji, saj da bodo prej pobegnili v tujino.

Komentarjev 15
  • Žurnalček 11:10 26.november 2012.

    Zamenjajte direktorja Davčne uprave , ker se Davkarija ni vključila v proces zaradi utaje davkov !!! Pa da tle vidmo nezakonito zbrane dokaze !

  • francek 23:47 23.november 2012.

    Sodnik pa ovrgel dokaze.

  • Bizgec 22:56 23.november 2012.

    A znas brat? Lepo pise, da je stvar zasralo tozilstvo, ker ni podalo predloga o podaljsanju pripora.