Slovenija
33 ogledov

Banane na poti v reško pristanišče

Gašpar Gašpar Mišič in Izet Rastoder Suzana Kos
Luka Rijeka je sklenila dogovor s podjetnikom Rastoderjem. Prva pošiljka banan je že na poti v hrvaško pristanišče. Gašpar Mišič še ni rekel zadnje.

V Luki Rijeka so za Večer potrdili, da potekajo pogovori z Izetom Rastoderjem glede poslovnega sodelovanja. Tako so se dogovorili za prvo pošiljko blaga, ki naj bi v reško pristanišče prispela v desetih dneh. Na Reki poudarjajo, da lahko Rastoderju "ponudijo konkurenčen in enako kakovosten servis kot druge bližnje luke".

Hrvati ne izključujejo možnosti, da bi prišlo do marketinškega sodelovanja  z nogometnim klubom Olimpija. Rastoder naj bi namreč poslovno sodelovanje pogojeval s finančno podporo ljubljanskega kluba. Ob tem so se oglasili hrvaški mediji in izpostavili dejstvo, da Luka Rijeka ne vlaga v domači klub, bi pa očitno bila pripravljena investirati v slovenski klub.

Sestala se bosta

Drugi protagonist v zgodbi, predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič je medtem za Finance dejal, da se bo danes dobil z Rastoderjem. Prepričan je, da bosta dosegla dogovor. Podjetniku naj bi tako že poslali ponudbo za dodaten komercialni popust. O številkah je Mišič molčal, dejal je le, da je njegova "ekipa preračunala, kakšen komercialni popust lahko ponudi, da je pošten tudi do drugih poslovnih partnerjev".

Poslovanje pogojeval s sponzorstvom

Spomnimo, zgodba s kraljem banan, kot tudi imenujejo Rastoderja, se je začela prejšnji mesec, ko je Rastoder razkril, da ne bo poslal nobene ladje z bananami v Luko Koper, dokler luka ne bo podpisala pogodbe o sponzoriranju NK Olimpija. Po njegovih besedah je namreč Luka Koper državno podjetje, kar pomeni, da lahko sponzorira tudi ljubljanski klub in ne samo lokalne.

Ker Gašpar Mišič takratnim Rastoderjevim zahtevam ni ustregel, je podjetnik začel pogovore s sosednjimi pristanišči. Rastoderjevo podjetje je lani ustvarilo blizu 130 milijonov evrov prihodkov in v Kopru raztovorilo 26 ladij. Po podjetnikovih besedah je njegov tovor v Luki Koper zasedal 75 odstotkov prostora na terminalu za sadje.

Komentarjev 9
  • diane47 20:19 06.avgust 2019.

    Pozdravljena ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 72 urah. Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € do 10.000.000 € s stopnjo 2%. Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marialeydi06@gmail.com

  • diane47 20:17 06.avgust 2019.

    Pozdravljena ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 72 urah. Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € do 10.000.000 € s stopnjo 2%. Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marialeydi06@gmail.com

  • MARC 10:08 16.februar 2014.

    Pravilno.