Slovenija
8 ogledov

Bančni da za Čehov

Zvezdan Markežič, prvi mož Intereurope, meni, da je naložba, ki je odnesla njego Žurnal24 main
Tri banke so Intereuropi odobrile kredit v višini 100 milijonov evrov za naložbo v Rusiji.
 

Skupščina Intereurope

O reviziji in nadzornikih. Na dnevnem redu petkove skupščine Intereurope bodo delničarji odločali o posebnem revizorju, ki naj bi preveril posamezne posle v zadnjih petih letih. Luka Koper pa je predlagala zamenjavo enega nadzornika, kar sicer lahko vodi v spremembo vseh.

Intereuropa je s konzorcijem treh bank – UniCredit, SID in SKB – podpisala pogodbo o dolgoročnem kreditu za refinanciranje projekta logističnega centra Čehov-Moskva.

Enoletni odlog plačila
Kot so sporočili iz Intereuropine službe za stike z javnostmi, gre za 100,6 milijona evrov kredita na deset let, obveznosti pa bo Intereuropa začela poravnavati po izteku enoletnega odloga na odplačilo glavnice. Kredit je zavarovan s hipoteko na nekatere nepremičnine v lasti koncerna, katere, nismo izvedeli. Kot so dodali v Intereuropi, gre za izkazano zaupanje bank v Intereuropine razvojne načrte, ki predstavljajo trden kamen nadaljnje rasti koncerna.

Pogubna za Lovšina
Ista naložba, vredna 140 milijonov evrov, pa je bila razlog za razrešitev Andreja Lovšina kot predsednika uprave družbe. Prav tako jim v Intereuropi v torek ni uspelo odgovoriti na naše vprašanje, ali je gradnja infrastrukture logističnega centra, napovedana za pomlad, že pri koncu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.