Slovenija
128 ogledov

Bandelj naj odstopi!

MSi Bandlja poziva k odstopu. Žurnal24 main
Mlada Slovenija (MSi) predsednika Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Danijela Bandlja poziva k odstopu.
 

Prevelika medijska pozornost

Bandelj je po današnjem srečanju z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Ivanom Svetlikom dejal, da je dvig cen študentskih bonov doživel preveliko medijsko pozornost. "To pa ne pomeni, da zaradi povišanja cen bonov nismo zaskrbljeni," je dodal.

V MSi menijo, da je Bandelj z izjavami, da je podražitev študentskih bonov prenapihnjena zadeva, izgubil stik z realnostjo in da se ne zaveda svojega poslanstva. V MSi so prepričani tudi, da se ŠOS ne zaveda globine gospodarske krize. Kot namreč dodajajo v podmladku MSi, bo kriza po žepu udarila najšibkejše, to pa so v prvi vrsti študenti.

Gostinci so res izkoristili situacijo in podražili študentsko prehrano, toda ŠOS je na čelu z Bandljem "zatajil vse študente v Sloveniji in samo nemo opazuje, kako se denarnica študentov drastično tanjša, " so zapisali v sporočilu za javnost. "V socialni in gospodarski krizi Danijel Bandelj podpira draženje študentskega življenja, " poudarjajo v MSi, zaradi česar se sprašujejo, ali je Bandelj pravi predstavnik študentov.

MSi ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve predlaga, da pripravi celovito strategijo soočanja s socialno in gospodarsko krizo med študenti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.