Slovenija
60624 ogledov

Bank NKBM in SKB ne bo več

NKBM NKBM
Banki Nova KBM in SKB banka bosta po novem združeni pod imenom OTP banka, so potrdili pri Novi KBM in SKB banki.

"Z vodilnim položajem bodoče združene banke po deležu kreditov in depozitov bo to ime še bolj okrepilo prepoznavnost blagovne znamke OTP v Sloveniji in v širši regiji," so pojasnili za STA.

Izbira novega imena po pojasnilih Nove KBM in SKB banke odseva tudi vlogo bodoče združene banke v Skupini OTP, saj bo največja članica skupine zunaj Madžarske. "Prav tako je to ime usklajeno s strategijo znamčenja; tudi vse druge banke iz Skupine OTP v sosednjih državah namreč poslujejo pod blagovno znamko OTP," so še pojasnili.

Do načrtovane združitve Nova KBM in SKB banki sicer še naprej poslujeta kot ločeni pravni osebi in pod sedanjima blagovnima znamkama oz. imenoma.

Madžarska bančna skupina OTP je SKB banko kupila leta 2019, v začetku letošnjega februarja pa je uspešno zaključila še prevzem Nove KBM. Kot je v začetku februarja na novinarski konferenci v Mariboru povedal predsednik upravnega odbora in glavni izvršni direktor OTP banke Sandor Csany, bo postopek integracije Nove KBM in SKB banke predvidoma trajal leto in pol.

Kot so za STA še pojasnili v obeh bankah, je v tem trenutku preuranjeno govoriti o lokaciji sedeža bodoče združene banke, saj se ta čas osredotočajo na začetek integracije Nove KBM in SKB banke. Ob podpori matične OTP tečeta skrben pregled in ocena poslovanja obeh bank, njunih poslovnih mrež, sredstev, virov in zmogljivosti, so pojasnili.

Odločitve, povezane z morebitnimi spremembami sedeža banke in poslovne mreže bodoče združene banke, bodo sprejeli po skrbni analizi, so dodali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:41 23.junij 2023.

    Bančniki so legalni lopovi

  • bobubob 10:27 16.junij 2023.

    Bolje sicer kot NLB, sicer pa 'isto sran*je, drugo pakovanje'. Včasih je banka živela od zbiranja denarja pri tistih, ki so ga imeli pa ga trenutno niso potrebovali ali imeli ideje kaj z njim in posojanja tistim, ki so imeli ...prikaži veči zamisel (to pa so preverili pravi bančniki s smislom za realnost). Nekaj dobička so od tega imeli varčevalci, nekaj banka, nekaj pa posojilojemalec. Danes banka praktično ne potrebuje plebsa oz. le za krinko. 'Posluje' z državo/ECB oz. s proračunom in je sama sebi namen.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:20 16.junij 2023.

    Končno ena prava konkurenca NLB ju.