Slovenija
17 ogledov

Banke morajo vrniti 3,952 milijona

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
NLB, NKBM, Abanka Vipa in Banka Celje morajo svojim strankam zaradi dokazanega prepovedanega kartelnega dogovora vrniti 3,952 milijona evrov.

Banke, ki so na isti dan in v enakem znesku uvedle provizijo za dvig gotovine na bankomatih drugih bank, bodo varčevalcem povprečno vračale 5,28 evra, so sporočili iz Banke Slovenije.

Znesek provizije znaša 2,703 milijona evrov, zamudne obresti pa 1,219 milijona evrov. Vračilo bo prejelo 728.512 ljudi, ki so bili v času nezakonitega zaračunavanja provizij stranke katere od navedenih bank, v tem času pa so opravili 8.285.552 transakcij, so navedli v Banki Slovenije.

Kot je znano, je slovensko centralno banko k razkritju teh podatkov pozvalo Društvo za pravno državo, ki je od nje zahtevalo ureditev razmer, nastalih zaradi bančnega kartela. Banka Slovenije je zato štiri banke konec oktobra pozvala, naj takoj celovito seznanijo svoje stranke in tudi širšo javnost s svojim ravnanjem v zvezi z vračilom nezakonito zaračunanih provizij.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.