Slovenija
103 ogledov

"Banke ponarejale podpise posojilojemalcev"

Frank Profimedias
Nekatere banke naj bi ponarejale podpise posojilojemalcev v švicarskih frankih, da so bili seznanjeni oz. opozorjeni na morebitna tečajna tveganja.

Združenje, katerega člani so posojilojemalci, ki so najeli posojila v švicarskih frankih,  je danes objavilo na svojem facebook profilu, so nekateri njihovi člani od bank prejeli podpisano tipsko izjavo, s katero naj bi podpisali besedilo, da so bili s strani banke seznanjeni oz. opozorjeni na morebitna tečajna tveganja ter ga tudi prevzemajo. A nekateri so ugotovili, da podpis ni njihov.

PREBERITE ŠE:

Zato so naročili grafološko analizo in ta je pokazala, da ne gre za istovetne podpise. Gre za mariborsko in ljubljansko poslovalnico Hypo banke ter mariborsko poslovalnico Raiffeisen banke, pravijo v združenju, kjer sumijo, da je takšnih primerov več. A grafološke preiskave je treba plačati, zato si jih ne morejo privoščiti za vse člane, ki s takimi izjavami morebiti razpolagajo.

Napovedujejo kazenske ovadbe

Predsednik Združenja frank Aleš Majcenovič je za spletni portal MMC RTV SLO povedal: "Do zdaj smo vedeli, da gre v bankah za nepošteno poslovno prakso, zdaj se je pokazalo, da gre še za kriminalno dejanje." Napovedujejo kazenske ovadbe.

V bankah bodo raziskali

V Raiffeisen banki so za spletni portal 24ur povedali, da se na njih ni obrnila nobena stranka s takšnim problemom, celoten postopek najemanja hipotekarnih posojil pa da se zaključi s podpisom pogodbe pri notarju. Kakršnakoli namigovanja Združenja frank o ponarejanju podpisov zavračajo. V Hypo banki pa so povedali, da bodo v primeru, da če se bodo obtožbe pokazale za utemeljene, ustrezno ukrepali.

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:07 12.junij 2015.

    Tehnično gledano so narekovanji dovolj glede na to da gre samo za povzetek trditve razočaranih strank. Je pa res da je zdej na njih da dokažejo da je izrečeno tud dejansko res. V vsakem primeru ...tud če je res bo ...prikaži več to verjetno težko dokazat.

  • Tupamaros 07:06 12.junij 2015.

    Karakter in in rumeno zasnovo vašega žurnala lepo kaže naslov članka.Za njim bi moral stati (?).Brez njega je to kaznivo natolcevanje.

  • Papaja Popi 06:23 12.junij 2015.

    Kaj vse si bodo ljudje še izmislili, samo , da jim ne bi bilo treba plačati, kar morajo.