Slovenija
12 ogledov

Banki naj sledita zgledu

(Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
Zveza potrošnikov Slovenije pozdravlja odločitev NLB in Abanke, da bosta potrošnikom poravnali škodo zaradi nezakonito zaračunanih provizij. Poziv Banki Slovenije, naj ukrepa.

"Pričakujemo, da bosta obe banki svoje obljube držali, jih čim prej izpolnili in potrošnikom poravnali nastalo škodo, tako da se bo ta dolgoletna farsa lahko končala. Pozdravljamo tudi podporo ministra za finance," je dejala predsednica ZPS Breda Kutin.

Po besedah Kutinove lahko komitenti Abanke obvestilo o načinu vračanja denarja pričakujejo do konca meseca.

Poziv Banki Slovenije, naj ukrepa

Predsednik Društva za pravno državo Rado Pezdir je viceguvernerju Banke Slovenije Darku Bohnecu izročil poziv z zahtevo centralni banki, naj začne ukrepati v primeru kartelnega dogovora štirih bank pri uvedbi nadomestila za dvige na bankomatih druge banke. Pezdir pričakuje, da se bo Banka Slovenije na njihovo zahtevo odzvala pozitivno, in sicer v roku 10 dni. V Banki Slovenije so napovedali, da bodo javni poziv društva preučili.

NKBM in Banka Celje na nasprotnem bregu
NKBM in Banka Celje nadaljujeta s sodnimi postopki. Njuno ravnanje je po besedah ZPS nedopustno, saj gre za obe banki v večinski državni lasti. Obe banki so še enkrat pozvali k podpori in hitremu ukrepanju.

ZPS javno opredelitev do problema pričakuje tudi od Združenja bank Slovenije, saj gre za ugled celega bančnega sektorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.