Slovenija
23 ogledov

Barantanje za najemnino

Če bodo neporedna pogajanja uspešna, bo mariborsko letališče Edvarda Rusjanakone Žurnal24 main
Mariborsko letališče. Interesenti zdaj povabljeni k pogajanjem.

Ministrstvo za promet najemnika za mariborsko letališče Edvarda Rusjana po dveh neuspelih javnih razpisih zdaj išče z javnim pozivom zainteresiranim ponudnikom k neposrednim pogajanjem. Rok za oddajo prijav se izteče 12. novembra, neuradno pa naj bi se na poziv prijavili družba Aerodrom Maribor v lasti Preventa Globala v stečaju in Pošta Slovenije, ki se je konec julija edina uradno zanimala za najem.

Z interesenti za dolgoročni 30-letni najem letališča se lahko po zakonu o stvarnem premoženju države, pokrajin in občin pogajajo o znižanju izklicne vrednosti najemnine za do 30 odstotkov za nepremično premoženje in za do 50 odstotkov za premično premoženje države. Pri tem bančna garancija ni pogoj za sodelovanje pri pogajanjih, bo pa obvezna za izbranega ponudnika. Pogajanja o ceni bodo z zainteresiranimi ponudniki opravili v roku enega meseca po izteku roka za prijavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.