Slovenija
77 ogledov

Barka II naprodaj

Luka Koper prodaja neizgrajeno upravno stavbo (z gradbenim dovoljenjem) pri vhod Žurnal24 main
Luka Koper. Časarjev neizgrajeni objekt, namenjen upravi Luke, je naprodaj.

Koper. Luka Koper namerava prodati nedokončan poslovni objekt Barka II, ki je bil sprva zamišljen kot nova upravna stavba Luke Koper. Včeraj so objavili poziv za oddajo ponudb za nakup 7.920 kvadratnih metrov velikega objekta, kjer je do zdaj zgrajena le nosilna konstrukcija garaže. Kot pojasnjujejo v Luki Koper, je zbiranje ponudb neobvezujoče, nepremičnino pa bodo prodali najugodnejšemu ponudniku, če bodo cena in pogoji ustrezali njihovim pričakovanjem. Predkupno pravico ima Mestna občina Koper, ki pa se bo o tem odločila, ko bo urejen postopek za uveljavitev te pravice.

Časarjev projekt
Prejšnja uprava Luke pod vodstvom Roberta Časarja je želela zgraditi sodobnejšo upravno stavbo, staro pa dati v najem. “Objekt so zgradili do prve faze, nato pa se je ustavilo, saj se je zamenjalo vodstvo Luke Koper in novo tega projekta ni potrdilo. Zdaj se je nova uprava – po mojem mnenju pravilno – odločila, da nepremičnino odproda,” komentira Olga Franca, nekdanja nadzornica Luke Koper. Načrtovana vrednost investicije v novo upravno stavbo je bila približno 12 milijonov evrov, stavba pa bi imela pritličje, osem nadstropij in tehnično etažo ter dve kleti s 180 parkirnimi prostori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.