Slovenija
19 ogledov

Barka za 700 tisočakov

Tilli Antonelli: Cena je okoli 700 tisoč evrov, prvi zapluje novembra, mi pa smo Žurnal24 main
Wider. Kriza navtičnega trga rojeva nove zanimive ideje.

Raztegljiva. V portoroški Marini so predstavili novost – barko, ki se lahko po potrebi razširi. Med plovbo je široka 3,5 metra, med počasno plovbo in sidranjem v kakšnem zalivu pa se lahko paluba razširi na 6,4 metra in tako nudi udobje, ki si ga lahko privoščijo le precej večja plovila. “Plovilo wider, dolgo 42 čevljev, prinaša revolucijo v razredu day-cruiser,” je bil ponosen direktor podjetja MennYacht Group Matjaž Murko, ki po prvi predstavitvi v Milanu to inovativno plovilo že predstavlja tudi pri nas.

Tilli Antonelli, lastnik podjetja Wider, ki ima svoj obrat pri Anconi, je povedal, da se je z njim lotil izziva, kakršnega navtični svet še ni videl. Wider ima visoke zmogljivosti, nizko porabo, narejen je iz lahkih materialov in ima predvsem veliko prostora. V živo bo na ogled na Internautici 2011, prvi pa bo zaplul novembra.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.