Slovenija
60 ogledov

Baumax se umika iz Ljubljane

Baumax v Mariboru Baumax
Avstrijski trgovec s tehničnim blagom Baumax bo do konca leta zaprl trgovino v Ljubljani.

Direktor Baumaxa za Slovenijo in Hrvaško Dušan Gosteničnik je povedal, da trgovina ne ustreza več njihovim standardom in ne omogoča več ponudbe blaga in storitev na ravni, ki jo želijo zagotavljati. Na vprašanje, koliko ljudi bo zaradi zaprtja trgovine ostalo brez službe je odgovoril: "Točnega števila še nimamo. Želimo pa jih čim več prezaposliti v naših bližnjih trgovinah."

Zaprtje trgovine po njegovih besedah ni povezano z odprtjem nove trgovine tekmeca Bauhausa lani decembra in da tega pri njihovem poslovanju sploh niso občutili. Prav tako se tudi niso dokončno umaknili iz Ljubljane. "Ljubljanski trg je za bauMax vsekakor pomemben. Vse je odvisno od ponudb lokacij in cene, ki bodo na voljo. V kolikor bo ponudba prava bomo v bodočnosti na tem območju odprli kakšen nov prodajni center."

Manjše trgovine zapirajo tudi drugod

Trgovine v drugim mestih po Slovenijo medtem za zdaj ostajajo. "Želimo še okrepiti svoj položaj, a le z modernimi in samostojnimi trgovinami. To smo naredili leta 2008 v Celju in zdaj v Šenčurju," pojasnjuje Gosteničnik. Po njegovih besedah bauMax vsako leto zapre katero od manjših trgovin tudi izven Slovenije, v kolikor ne ustreza več njihovim standardom in se ponudi bogatejši asortiment na ostalih lokacijah.

Komentarjev 6
  • Gregor Lončar 15:21 01.februar 2013.

    zadnji čas da boste zaprli! Zaprite vse trgovine v Sloveniji. Mislim človek če že pride v Baumax pričakuje prodajalca ne pa da se le ta skrije ko zagleda stranko. Oprostite a ker ste tehnična trgovina bi tudi vaši prodajalci mogli ...prikaži več razlikovati malce izdelke ne pa da neve ali je ena stvar narejena iz Al ali iz INOXa. Moram priznati da od zadnjega incidenta v Celju ne prestopim več praga v vaše trgovine.

  • dragec 13:33 01.februar 2013.

    MOJ KOJAK, ŠE DRUGI MEGA TRGOVCI BODO ODŠLI - BOŠ VIDEL!!!

  • puksicd 12:00 01.februar 2013.

    Načeloma se sistem in infrastruktura posodobita, ne pa da se trgovina zapre. Vidim, da zapirajo zato, ker so začeli prodajati buče. To pa pri nas več ne gre. :)))))))